Kaisa RG16 Finlux Open 21.-22.4.2018

Onnittelut OBK:n Mikko Hämäläiselle hienosta suorituksesta!

Tampereen Finlux Openin finaalissa kohtasivat tämän hetken kaksi kuuminta kaisapelaajaa päällä maan. Marko Lindberg ja Mikko Hämäläinen kohtasivat finaalissa joka päättyi Lindbergin selkeään 60-10 voittoon. Kolmanneksi Finlux Openissa tuli Arto Tuhkanen niukasi ennen neljänneksi pelannutta kotikaupungin Ari Perä-Rouhua.
Tampereen RG-kilpailu päätti jälleen jo totutusti RG-kauden ja toista kertaa kilpailu pelattiin Finlux Openina. Molemmille finalisteille oli tarjolla extrapalkintona Finluxin älytelkkarit.
Turnauksen alku tarjosi jättiyllätyksen, kun RG-kärki Ville Pasanen putosi suoraan kahdesta pihalle ja jäi vielä koko kilpailun viimeiselle sijalle. Yllättävää oli myös se, että 77 pelaajan joukosta pisimmän sarjan, 40 pistettä tehnyt Jari Suomalainen jäi myös turnauksessa voitoitta. Kotikylän parasta kaisaa tarjosi Tampereen Kauppaseuran Ari-Perä Rouhu pelaten vakuuttavasti itsensä neljänneksi. Kaisan laaja rintama korostuikin taas siinä, että kilpailun 12 ensimmäistä pelaajaa edustivat kaikki eri seuraa.
Ennen viimeistä RG-kilpailua toisena listalla ollut Mikko Hämäläinen hävisi hieman yllättäen avauskierroksen ottelunsa niukasti 50-51 Tampereen Tero Kaivoselle. Huippuluokan valokuvia kaisakilpailuista tarjoava Kaivonen ei enempää voittoja turnauksessa saanut tililleen, mutta sen sijaan jo perjantaina parikilpailun Eemeli Laurinollin kanssa harjannut Mikko Hämäläinen ryhdistäytyi tästä tappiosta ja voitti kahdeksan seuraavaa otteluaan edeten aina kauden viidenteen finaaliin asti. Finaalipaikalla Hämäläinen nousikin RG-listan piikkipaikalle niukasti ohi Ville Pasasen ennen kauden viimeistä kilpailua, Helsingin SM-klpailuja.
Parasta RG-kauttaan pelaava Hämeenlinnan Marko Lindberg on ollut myös murhaavan tehokas. Vasta kauden kuudes kilpailu, mutta peräti kolmas voitto nostivat Hämeenlinnan ruiskun RG-listalla kolmanneksi ennen kauden päättävää SM-kilpailua. Antti Saaren eliittikilpailunkin tällä kaudella voittanut Lindberg on tulevien SM-kilpailujen yksi suurimmista suosikeista.